okt
2021

Dalto/Fysiotherapie Driebergen C1 pakt punt van koploper

Dalto/Fysiotherapie Driebergen C1 kende een stroeve start van het seizoen. De laatste oefenwedstrijd tegen DVO werd thuis met 6-10 verloren en ook de eerste competitiewedstrijd uit tegen Tiel ging verloren met 13-8.

Vorige week waren er de eerste tekenen van herstel. Thuis werd tegen oud teamgenoot Merel van Sporting Delta gewonnen met 17-8. Op dezelfde dag dat ook Dalto 1 won van Sporting Delta.
Deze zaterdag stond de topper tegen PKC op het programma. PKC had alle drie haar wedstrijden al overtuigend gewonnen, waaronder tegen DVO. Een pittige opgave dus. Misschien was de extra stimulans voor een goede prestatie de aanwezigheid van onze sponsors Esther en Carolien van Fysiotherapie Driebergen. Gespecialiseerd in kinderfysiotherapie herkenden zij afgelopen zaterdag, op en rond het veld bij diverse teams, veel bekende gezichten.

Dalto/Fysiotherapie Driebergen C1 schoot uit de startblokken, twee goede aanvallen leverden een 2-0 voorsprong op, 2-1. Na zeven minuten spelen stond het al 6-1. Tot aan de twaalfde minuut ging de score hard en was de tussenstand van 9-5 bereikt. Waarom PKC bovenaan staat toonde het team vooral door hun eigen spel te blijven spelen en de goede kansen te benutten. In het laatste deel sloten zijn via 9-8 weer aan tot een 10-9 ruststand.

De tweede helft gaf een heel ander beeld. De doelpunten werden spaarzaam. Na vijf minuten hadden beide ploegen één keer gescoord, en na elf minuten had Dalto/Fysiotherapie Driebergen C1 de voorsprong weer uitgebouwd naar 13-10. Maar net als in de eerste helft bleef PKC geduldig en liep Dalto/Fysiotherapie Driebergen C1 zichzelf telkens meer vast. In de 21ste minuut trok PKC de stand gelijk, 13-13. Waarna in de bloedstollende slotfase geen van beide ploegen zich nog wist te onderscheiden waardoor de stand 13-13 bleef.

Deze wedstrijd toont aan dat Dalto/Fysiotherapie Driebergen C1 kan meedraaien tegen de sterke ploegen en dat geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden, waarbij de uitwedstrijd tegen DVO, komende zaterdag, de eerstvolgende horde is.