De praktijk

De klachten waarmee u bij de praktijk kunt komen, zijn zeer uitéénlopend: pijn, krachtsvermindering, ademhalingsproblemen, zwellingen, niet goed kunnen lopen, voor kinderen: het niet mee kunnen doen tijdens schrijven of  gymles. De aandoeningen kunnen bijvoorbeeld zijn ontstaan tijdens het sporten, het uitoefenen van werkzaamheden, door veroudering of door ontwikkelingsproblemen.

Een behandeling duurt ongeveer een half uur. Bij de kinderfysiotherapeut krijgt het kind meer aandacht en tijd. Tijdens de eerste afspraak brengen wij uw gezondheidsprobleem/vraag in kaart. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek. Vervolgens wordt in samenspraak met u een plan voor behandeling opgesteld. Indien noodzakelijk neemt de fysiotherapeut tijdens de verdere behandeling contact op met uw huisarts, consultatiebureauarts, specialist of leerkracht. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de klacht en de ernst ervan.

Naast de behandeling van klachten besteedt de fysiotherapeut ook veel aandacht en zorg aan het voorkomen dat u nog eens met dezelfde problemen worden geconfronteerd of dat het probleem steeds verergert.

Sinds 1 januari 2006 is er sprake van Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie(DTF). U of uw kind kunt direct bij ons terecht zonder verwijzing van de huisarts.