Lage rugklachten

Rugpijn is een van de duurste, meest beperkende en slecht behandelde lichamelijke aandoeningen . Acute pijn in de rug kan een beangstigende ervaring zijn. Echter, de meeste acute pijn aandoeningen zijn eenvoudige blessures die , mits er verstandig mee om wordt gegaan, snel over is.

Voor de gevallen die niet binnen de verwachte tijd genezen zijn er veel factoren die kunnen bijdragen aan de pijn ervaring : Structurele letsel of pathologie wordt algemeen beschouwd als de oorzaak van chronische pijn , maar dit alleen het geval in ongeveer 10 % van de gevallen .

Wist u dat de pathologie geïdentificeerd door een MRI is heel gebruikelijk in bij mensen zonder klachten: degeneratie ( 91 % ) , tussenwervel uitstulpingen ( 56 % ) , hernia’s ( 32 % ) , en ringvormige scheuren ( 38 % ) .

Dit betekent dat er als je deze bevindingen is een hoge kans dat uw rugpijn is niet alleen gerelateerd aan deze bevindingen Dat is goed nieuws als andere factoren spelen een belangrijke rol in uw rugpijn , zoals:

De combinaties van deze factoren zijn voor iedereen anders en velen van hen zijn beinvloedbaar. In het gezondheidscentrum rijsenburg zijn we ervaren in het ontrafelen van deze puzzel . In plaats van alleen de behandeling van uw symptomen, werken wij aan de factoren die uw pijn stoornis ten grondslag liggen te begrijpen en te ontwikkelen behandeling en het beheer benaderingen voor het beheer .

Wij werken nauw samen met onze revalidatie en medisch personeel om zowel het beheer van de pijn als je leren om zelf het beheer van uw aandoening of acuut of langdurig.