mrt
2020

Corona beleid Fysiotherapie Driebergen

Naar aanleiding van het coronavirus berichten we u hoe wij er in de praktijk mee omgaan. Alle adviezen en maatregelen van het RIVM zijn erop gericht om de gevolgen van dit virus in te perken en zoveel mogelijk te vertragen. Onze vakbond/beroepsgroep(KNGF) heeft nauw overleg met het VWS en mochten er nieuwe adviezen zijn dan zullen we u op de hoogte stellen.

Vanuit recent overleg bleek dat huisartsen een dringend beroep blijven doen op de inzet van fysiotherapeuten. Ons wordt gevraagd om noodzakelijke fysiotherapeutische zorg te blijven leveren. Om schouder aan schouder met huisartsen en medici te staan.

Wij zijn primair aanspreekpunt voor houding- en beweging gerelateerde zorg, zodat huisartsen en ziekenhuizen niet nog meer belast worden. Denk aan bijvoorbeeld valtrauma’s van ouderen, het op de been houden van cruciale beroepsgroepen, fundamentele klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat en zorgen dat mensen en kinderen  langer thuis kunnen blijven om ziekenhuizen te ontlasten.

De maatregelen die wij als praktijk hebben genomen zijn als volgt
– De Fysio Fitness groepen stoppen vanaf 16 maart tot 6 april.
– Wij schudden geen handen en houden waar mogelijk gepaste afstand.

– Wij wassen met grote regelmaat onze handen
– Wij vragen u en/of uw kind om ook de handen te wassen voor en na de behandeling
– Wij vragen u en of uw kind om precies op tijd voor de behandeling te komen, zodat we geen overlappend moment in de wachtkamer hebben. In de auto of buiten op het bankje kan natuurlijk ook.

Daarnaast:
Komt u en/of uw kind uit een hoog risicogebied of heeft u naaste familie of vrienden die Corona hebben, waar u mee in aanraking bent gekomen, wacht dan 14 dagen voor u bij ons onder behandeling komt.
Bij de volgende symptomen moeten we u en/of uw kind helaas de toegang tot de praktijk weigeren:
– Koorts, verkoudheid, hoesten en/of een longontsteking (zoals bij een griep)

Terug naar nieuwsoverzicht